tepel-meten
Borstkolven
Leuna Borstvoeding
Borstkolven
04/18/2024
2 min
0

Tepel meten

04/18/2024
2 min
0

Het meten van je tepel is van groot belang. Bij het afkolven van moedermelk met een borstkolf is het cruciaal om de juiste maat borstschild te kiezen voor zowel efficiëntie als comfort. Deze blog legt het belang uit van het correct meten van je tepel voor het kiezen van de ideale borstschild maat. Ontdek hier hoe je dit doet!

Waarom is het belangrijk om de juiste maat borstschild te kiezen?

Een borstschild is het onderdeel van de kolfapparaat dat over de borst past en de tepel omringt. Het is belangrijk om de juiste maat borstschild te kiezen omdat dit de efficiëntie van het kolven kan beïnvloeden. Als het borstschild te klein is, kan dit leiden tot ongemak en pijnlijke tepels, terwijl een borstschild dat te groot is mogelijk niet de juiste hoeveelheid melk kan afkolven.

Een borstschild in de juiste maat kan ook helpen om de melkstroom te verbeteren en de tijd die nodig is om de melk af te kolven te verkorten. Dit kan vooral belangrijk zijn voor moeders die borstvoeding geven en een drukke levensstijl hebben, zoals werkende moeders.

Hoe kies je de juiste maat borstschild?

Het kiezen van de juiste maat borstschild kan enige tijd en inspanning vergen, maar het is zeker de moeite waard om de borstvoeding ervaring te verbeteren. Hieronder bespreken we enkele stappen die je kunt volgen om de juiste maat borstschild te kiezen:

Stap 1: Meet de grootte van je tepel - Gebruik een liniaal om de diameter van je tepelhof (het donkere gebied rond de tepel) te meten. Het is belangrijk om de grootte te meten als je tepel ontspannen is, niet als hij rechtop staat.

Stap 2: Kies een borstschild in de juiste maat - Gebruik de meting die je hebt genomen om de juiste maat borstschild te kiezen. De meeste borstschilden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus zorg ervoor dat je de juiste maat kiest die bij je past.

Stap 3: Test de pasvorm - Test de pasvorm van het borstschild door deze op je borst te plaatsen en zachtjes te zuigen. Het borstschild moet comfortabel en goed passend zijn en de tepel volledig omringen zonder teveel druk uit te oefenen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de maat van het borstschild kan veranderen naarmate de borsten groter of kleiner worden tijdens de borstvoedingsperiode. Het kan dus nodig zijn om de maat van het borstschild aan te passen als je merkt dat de pasvorm niet meer optimaal is.

Het kiezen van de juiste maat borstschild bij het gebruik van een borstkolf is een belangrijke stap om efficiënt en comfortabel te kolven. Door de juiste maat te kiezen, kun je de melkstroom verbeteren en de tijd die nodig is om de melk af te kolven verkorten. Het is belangrijk om de grootte van je tepel correct te meten en de pasvorm van het borstschild te testen om ervoor te zorgen dat het comfortabel en goed passend is. Als je twijfelt over de maat van het borstschild, kun je advies vragen aan een lactatiekundige of zorgverlener.

We hopen dat deze blogpost nuttig is geweest bij het begrijpen van het belang van het kiezen van de juiste maat borstschild bij het gebruik van een borstkolf. Vergeet niet om ons Instagram kanaal te volgen voor meer tips en advies over borstvoeding en borstkolven.

Video over tepel meten


Reacties
Categorieën