Waarom Leuna?

Bij Leuna zijn we gedreven door een diepe passie om moeders in Nederland te empoweren en ondersteunen in hun borstvoeding reis. We zijn niet zomaar een bedrijf! We zijn een beweging die streeft naar een wereld waarin borstvoeding de norm is, waar elke moeder zich zelfverzekerd en gesteund voelt in haar keuzes rondom moederschap. In een wereld waar de reis van moederschap overweldigend kan zijn, staat Leuna als een baken van ondersteuning en empowerment voor moeders die kiezen voor borstvoeding. We begrijpen dat, hoewel 80% van de moeders na de geboorte begint met borstvoeding, dit percentage na zes maanden daalt naar slechts 39%. Dit is een reflectie van de uitdagingen waarmee vele moeders worden geconfronteerd, zoals de angst voor onvoldoende melkproductie of pijnlijke ervaringen.

Onze missie is om een omgeving te creëren waarin elke moeder zich zelfverzekerd voelt om borstvoeding te geven.
Onze missie is om een omgeving te creëren waarin elke moeder zich zelfverzekerd voelt om borstvoeding te geven, ondersteund door innovatieve producten en een gemeenschap die haar omarmt en begeleidt. We begrijpen de complexiteit van de borstvoeding ervaring en willen ervoor zorgen dat geen enkele moeder zich alleen voelt in haar reis.

Leuna is meer dan een product; het is een belofte aan elke moeder dat we naast haar staan, haar keuzes respecteren en haar kracht geven. We zijn hier om de schoonheid van borstvoeding te vieren, de uitdagingen aan te pakken en te ondersteunen bij elke stap. Samen kunnen we een toekomst creëren waarin borstvoeding gevierd wordt als een norm, en niet als een uitzondering.

Bij Leuna geloven we dat elke druppel telt, elke moeder ertoe doet en elke borstvoeding reis uniek is. Wij zijn hier om die reizen te ondersteunen, te verrijken en te vieren. Want zoals de cijfers laten zien, elke week van borstvoeding telt en draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van zowel moeder als kind.

Waarom stoppen moeders?

46% van de moeders die in de eerste twee weken na de geboorte stopten met borstvoeding geven, noemden als belangrijkste reden dat ze dachten dat de borstvoeding niet voldoende was voor hun baby.
13% van de moeders die in de eerste twee weken stopten, gaven aan dat ze stopten omdat borstvoeding pijnlijk was.
Van de moeders die tussen maand 2 en 4 stopten, gaf 19% aan dat ze stopten omdat ze borstvoeding moeilijk konden combineren met hun werk. Dit percentage steeg naar 27% bij moeders die tussen maand 5 en 6 stopten.